Община Бургас дава 100 бона за защита от хакери

Община Бургас дава 100 бона за защита от хакери  - E-Burgas.com

Община Бургас ще отдели сериозна сума от бюджета си, за да се справи с хакерските атаки, на които в последно време е подложен сайта на инстутицията. Това става ясно от докладна записка на зам. кметът по финанси Красимир Стойчев за извършване на вътрешнокомпенсирани промени в бюджета за 2016 година. 

Парите са за подобряване на ИТ инфраструктура и информационната сигурност на  общината. Причината е, че от средата на месец  май 2016 г. се разпространяват компютърни криптиращи вируси, които не могат да бъдат прихванати от антивирусния софтуер на общината.

Стойчев посочва в докладната, че в препоръките на Националния център за действие при инциденти в информационната сигурност за защита на данните е необходимо тяхното съхраняване на няколко места (Бекъп). В тази връзка трябва да бъдат закупени допълнителни технически средства за сървърно мрежово оборудване  - 2 броя дискови кутии към основният дисков масив на 3PAR,  32 бр.  твърди дискове за 3PAR  и лиценз за динамична оптимизация на данните в дисков масив 3PAR. Чрез тях ще бъде осигурено необходимото дисково  пространство за информационните системи и данни, използвани за целите и нуждите на общинската администрация в Община Бургас и ще се оптимизира сигурността им.


 

Коментари

Още от последните новини