Обсъждат развитието на малките общини

Обсъждат развитието на малките общини - E-Burgas.com

Селските райони в много европейски страни са слабо развити. Те могат да бъдат разглеждани като дискриминирани по отношение на инфраструктура, образование, заетост, иновативни промени в селското стопанство, глобализация, социални и здравни услуги, електронни комуникации, културен живот и условия за организирани дейности в свободното време. Това води в голяма степен до изключването на хората в тези райони от възможността да водят добър начин на живот.

С цел да се достигне до населението в селските райони като индиректна целева група новия проект на Сдружение ФАР е адресиран основно към отговорни за него партньори, които ще участват в главните дейности на проекта, свързани с обмяната на опит, изграждането на капацитети и работа в мрежа. Заедно с инвеститори и политици, които ще бъдат включени поетапно, в проекта ще вземат участие пряко 120 души.

Ще бъде изработена също така структура за комуникация и работа в мрежа, която ще допринесе за обмен на информация и опит, както и за бъдещите съвместни действия и ефективен лобизъм на европейско ниво.

Първото обучение по проекта цели да събере всички активни граждани, представители на различните институции, кметство, бизнес, училище, читалище, църква. Нека заедно да намерим мотивацията и визията за развитието на селските райони, да прозрем потенциала на развитие на малките общини и да дадем своя принос за активиране на гражданското общество в селските райони на Европа.

Място: НЧ "Съгласие", гр.Българово
Кога: 01.02.2017, 13-17 часа
Такса за участие - 10 лева.

Коментари

Още от последните новини