ОбС Айтос разглежда концесията на 4 язовира

ОбС Айтос разглежда концесията на 4 язовира - E-Burgas.com

aitos

 На редовното си заседание за този месец Общинският съвет в Айтос ще разгледа отново проблема за стопанисването на язовирите в града. Сесията започва утре в 9;30 сутринта. В дневния ред на заседанието са предвидени за разглеждане четири докладни записки от кмета Васил Едрев за откриване на процедура по предоставяне на концесия за:

  1. Управление и поддържане на Язовир „Джелеб Кайряк“

  2. Управление и поддържане на Язовир „Над селото“

  3. Управление и поддържане на Язовир „Боаза – 1“

  4. Управление и поддържане на Язовир „Вътрешна река/ Боаза - 2“

До скоро язовирите в Айтос се стопанисваха от местните ловно-рибарски сдружения. С решение на Общинския съвет в Айтос от 26 юли миналата година са прекратени договорите и е взето решение за отдаване на язовирите на концесия. В последствие с решение на общинския съвет от май 2013г. стопанисването им е поверено отново на ловно-рибарските сдружения. Решението на айтоските старейшини обаче не е прието от областния управител Константин Гребенаров, който малко преди отстраняването си от поста го връща за преразглеждане.

Местните рибари настояват стопанисването на язовирите в Айтос да остане под тяхна опека, като основния мотив за тяхното желание е времето и ресурсите, които са инвестирали в зарибяването и поддържането им. Те приканват всички, които имат отношение по проблема да присъстват утре в залата, където заседава Общински съвет Айтос.

Коментари

Още от последните новини