Обраха морската къща на бивш футболист в Свети Влас

Обраха морската къща на бивш футболист в Свети Влас - E-Burgas.com

Крадци са влезли и ограбили къщата в Свети Влас на бившия футболист на "Левски" Николай Илиев, докато той и семейство му спели. Инцидентът е станал още на 26 юли, но той разказа сега за него, защото е ядосан, че макар, че крадецът е бил заловен, направил е самопризнания и оставил следи, наблюдаващата прокурорка заявила, че още не е убедена, че той го и извършил и го задържали само за 48 часа, съобщи Нова телевизия.

На живо в сутрешния блок разказа, че кражбата е станала в ранния следобед, когато в къщата са били трима възрастни и три деца - внуците му. Крадецът или крадците, защото той подозира, че може да са били двама, е минал през спалнята му и му  взел чанта с документи и пари, и ключове. След това се качил горе, където спели децата.

„Най-много се притеснявам не от това, че са влезли и са ни обрали, а от това, че са влезли в пространството на внуците ми. Ами, ако този бандит е дрогиран и реши да направи нещо друго, например да отвлече децата? Това ще продължава да се случва, ако в България не се приемат спешни закони срещу този бандитизъм, срещу за хората, които спокойно си влизат в къщите, обират и са способни да направят и други неща”, коментира Илиев. 

По думите му това се случва именно, защото крадците остават безнаказани. 

„Те плащат 500-1000 лева гаранция и излизат на свобода, знаят си, че дори да има закони, те не се спазват и са защитени”, допълни бившият футболист. 

Той уточни, че знае кой е крадецът. 

„Аз го познавам по физиономия това момче, което влезе в къщата ми, знам от коя банда е, в полицията видях, че има ей такова досие”, каза Илиев и подчерта, че досега не бил осъждан, защото не е пълнолетен.

Коментари