Обособяват 6 нови индустриални зони в Бургас

Обособяват 6 нови индустриални зони в Бургас - E-Burgas.com

/
Шест нови индустриални зони ще бъдат обособени през следващите две години в Бургас- „Меден рудник“, Долно Езерово, Равнец, Девети километър, Черно море и разширение на промишлена зона Север. Вече са приключили процедурите по отчуждаване на терени, смяна на предназначението им и обособяването им в парцели за бизнес и индустрия, научи „Дарик“.

Реалните дейности по изграждането им започна със засипването на блатист терен от 600 дка между Пътен възел Юг и к-с „Меден рудник“. Там започва изграждането на Втора фаза на Индустриален и логистичен парк.   Вече е готов проектът за изграждане на обслужващите улици и техническата инфраструктура, като в момента се работи по заравняване на терена.

В ход е промяна на предназначението на терените в района на Девети километър, които също ще се превърнат в нова индустриална зона. Имотът от 150 декара е с отлична локация и изградена довеждаща инфраструктура. Има изготвен Подробен устройствен план и план за улична регулация за още една индустриална зона - „Долно Езерово“. Тя е с изградена довеждаща инфраструктура и площ от 120 декара, които са предназначени за логистични дейности.

С влезлия в сила подробен устройствен план на зоната в Равнец, която е с площ от 3600 дка, при заявен инвестиционен интерес ще стартира поетапното изграждане на довеждаща инфраструктура до бившето военно летище. С него се обособяват урегулирани поземлени имоти за чисти производства и високотехнологични обекти. В територията е предвидена възможност за изграждане на общежитие за работещите, детска градина, обслужваща зона с паркинг и търговски обекти, както и зона за спорт и отдих.
С цел по-доброто им обслужване ще бъде изградена качествена инфраструктура. Необходимите проекти са изготвени и строителните дейности могат да стартират догодина.

Коментари

Още от последните новини