Облачно и с температури над нулата ще е днес в Източна България

Облачно и с температури над нулата ще е днес в Източна България - E-Burgas.com

В последния ден от седмицата валежите спират, а облаците постепено ще се разкъсват. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад. Дневните температури ще са малко по-ниски отколкото в събота. Температурата на въздуха в Бургас в момента е 1 градус. Температурата на морската вода е 4 градуса. Вълнението е от север-североисток. 

През нощта срещу понеделник бързо ще се заоблачи и от юг ще завали. Вятърът ще се усили. В началото на следващата седмица времето ще бъде облачно, с валежи от сняг, в крайните югоизточни райони и по Черноморието - от дъжд. Повече по количество ще са валежите в източната половина от страната.

Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде до умерен, в Източна България временно силен и там отново ще има условия за навявания. Минималните температури ще са предимно между минус 8 и минус 3 градуса, а максималните - между минус 5 и 0 градуса.

В сряда и четвъртък в Западна България вероятността за валежи е малка, а в Източна все още ще превалява сняг, но на по-малко места и по-слабо. Вятърът ще отслабне. Температурите ще останат без съществена промяна.

В петък и събота повече слънце ще има в планинските райони, там и температурите ще се повишат. В равнинната част от страната минималните температури ще се понижат. Сутрин ще е мъгливо или с инверсионна облачност; по-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има в часовете около и след обяд.

Коментари

Още от последните новини