Новият общински председател на БСП-Бургас е Живко Господинов

Новият общински председател на БСП-Бургас е Живко Господинов - E-Burgas.com

Живко Господинов е избран за общински председател на БСП в Бургас. За него са гласували 114 от делегатите на конференцията на социалистите, която се проведе днес в морския град.

За другия кандидат за местен лидер Йордан Господинов са дали вот 95 души.

До нови вътрешни избори се стигна, тъй като досегашния общински и областен председател Николай Тишев бе избран за народен представител. По Устав той няма право да съвместява двете позиции. След около седмица ще се проведе избор и за нов областен лидер. 

Кандидатите за поста бяха петима – Живко Господинов, настоящ зам.-председател, Йордан Георгиев, Женя Илиева, Пеньо Костадинов и Георги Драгнев. 

В началото на конференцията отвод си направиха Женя Илиева, Георги Драгнев, Пеньо Костадинов.

Живко Господинов досега беше зам.-председател на БСП-Бургас. Членува в партията от 2006 г. Две години и половина е председател на младежката организация на партията. Към момента е почетен председател на Младежкото обединение на БСП – Бургас. От 2012 г. е районен председател на един от най-големите райони на столетницата, включващ комплексите „Лазур” и „Братя Миладинови”. От 1999 г. до 2013 г. работи във фирма „Тинел“– ООД, а от 2013 г. е като Областен координатор на БСП – Бургас.

Коментари

Още от последните новини