Новият корпус на ЦДГ “Чайка“ - за чудо и приказ (Снимки)

Днес бе официално открит новият корпус на ЦДГ "Чайка" в най-големия и с най-много деца бургаски комплекс "Меден рудник". В него са разкрити три яслени и една градинска група, общо 102 места. Лентата прерязаха кметът Димитър Николов, заместникът му Йорданка Ананиева, директорът на "Чайка" Димитрина Топалова и директорът на общинска дирекция "Образование" Веселина Таралова.

"Желая прекрасно детство на новите ви възпитаници. Нека уроците и игрите вървят ръка за ръка в тази прекрасна сграда с басейн, физкултурен салон, театрална зала и амфитеатър в двора", каза кметът Димитър Николов.

С инвестицията са разкрити 17 нови работни места - учители, медицински сестри и непедагогически персонал.

Новият корпус е разделен на три нива - частичен сутерен и два надземни етажа. В частичния сутерен са разположени покрит басейн, зала за компютърно обучение, сервизни и складови помещения.

Сградата е с ниво на енергийна ефективност C, благодарение на монтираните чилъри и цялостната модерна отоплителна система. На партерно ниво, непосредствено след главния вход се намират асансьорът и физкултурният салон. Помещенията за отделните групи са решени в различни цветове и оборудвани с висококачествена мебелировка.

В  дворното пространство са изградени чудесни детски площадки, предназначени за различни възрасти, от 3 до 12 години, включващи комбинирани съоръжения за катерене, люлеене, пързаляне, промушване, висене. Монтирани са люлки и клатушки на пружина, скала за равновесие, скала за катерене, които осигуряват условия за игра и възпитателни и образователни занимания на открито.

Догодина в "Меден рудник" ще отвори врати и новата еко детска градина в районния център на комплекса.

Новият корпус на ЦДГ "Чайка" е изграден със средства по проекта "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас - І етап", процедура  "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Бургас" по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, както и със собствени средства на Община Бургас.

На днешното откриване присъстваха още зам.-областният управител Севдалина Турманова, народният представител Ася Пенева, общински съветници и директори на други детски градини. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Емилиян от кварталния храм "Свети Николай Чудотворец".

Сподели новината:

Коментари