Нови висоти в ало измамите – криете парите в хладилника, че опасни бежанци ги засичат с уред

Нови висоти в ало измамите – криете парите в хладилника, че опасни бежанци ги засичат с уред - E-Burgas.com

Поредни нови и абсурдни висини в ловенето на наивни пенсионери достигнаха телефонните измамници в Бургас. Мошениците достигнаха крайности като вече измислят тотални истории в опитите си да влязат под кожата на наивните и слисани възсратни хора. И естествено, успшено.

Вчера в Пето РПУ-Бургас се обадила 69-година бургазлийка, която преди четири дни на обяд, получила телефонно обаждане, като непознат мъжки глас се представил за ''майор Цветков'' от Първо РПУ. Той й заявил, че се нуждае от съдействие при провеждането на акция по залавянето на опасни бежанци.

Жената трябвало да събере наличните пари и ценности в дома си, да ги постави в найлонова торба и да я скрие в хладилника, защото бежанците имали уред, с който ги засичали и единствения начин да ги спаси бил да ги съхрани в хладилник.

Тя сложила в найлонова торба сумата от 400 лева и документи за банковите й сметки, след което според указанията на мнимия ''майор Цветков'', закачила торбата с парите и документите пред дома си, прибрала се в него и се заключила.

След няколко дни констатирала, че е измамена и алармирала полицейските служители от ПТУ – Бургас.

Коментари

Още от последните новини