Нови и по-леки велосипеди сменят старите във "Вело Бургас"

Нови и по-леки велосипеди сменят старите във
снимка: burgas1.org

Щетите от вандализъм спрямо предходните години са намалели драстично

Нови и по-леки велосипеди ще сменят постепенно старите такива в системата рент-а-байк "Вело Бургас". Това съобщиха от ОП "Транспорт" за e-Burgas.com. 

В момента в употреба са пуснати първите 30 велосипеда от новата партида, като в последствие те ще станат 100. Те са без скорости, а моделът е максимално опростен, което ги прави по-леки и удобни за каране, убедени са от общинското предприятие. Велостанциите няма да бъдат подменяни. Към момента са демонтирани 2 броя велостанции "Славейков" и "БСУ", за да бъда изграден нов фундамент, който да бъде по-устойчив.  Ще бъдат закупени нови електрически велосипеди, тъй като интересът към тях от страна на гражданите и туристите е много висок. Самата система за отдаване на велосипеди няма да бъде променяна. 

От ОП "Транспорт" заявиха още. че от догодина на територията на града ще бъдат изградени нови велостанции.  За щастие щетите от вандализма спрямо предходни години са намалели драстично. "Вело Бургас" има права само да ограничи нарушителя, след като го идентифицира и той да не може да се възползва повече от услугите, които "Вело Бургас" предоставя.

 

 

Коментари

Още от последните новини