Нови 16 договора за енергийна ефективност в Бургас

Нови 16 договора за енергийна ефективност в Бургас - E-Burgas.com

Имаме 16 сключени договора за строителство по Националната програма за енергийна ефективност. Това каза в интервю за Радио „Фокус” инж. Чанка Коралска, заместник-кмет по строителство. По нейните думи, е факт първата готова сграда – бл. 27 в комплекс „Славейков”.

„В още 9 сгради, на които текат строителни дейности. Това са бл. 57 в к-с „Изгрев”, бл. 114, 105 в к-с „Меден рудник”, бл. 27 в к-с „Зорница”, бл. 88 в к-с „Братя Миладинови”. Всеки момент започва същинската строителна дейност, сега са в подготовка – бл. 14 във „Възраждане” и блокове 19 и 17 в к-с „Славейков”, посочи тя.

Коралска заяви още, че за останалите сгради все още не е приключил процесът на проектиране. „Сключените договори са инженерингови, което означава, че съвместяват изпълнението на две дейности – проектиране и строителство. За тези 7 сгради, за които все още не са започнали строителни дейности тече изработване на проект. Очакваме до края на месеца да ни представят проектите, тъй като все още не е изтекъл срокът за проектиране, и през юни месец да стартират дейностите по строителство”, уточни зам.-кметът.

Според нея, до момента за проведените и приключили две процедури по Закона за обществените поръчки нямаме обжалване. „Което е радостно, тъй като едно обжалване забавя нещата с още може би половин година. Предстои да финишираме една обществена поръчка с 5 обособени позиции за пет сгради и на 25 май предстои да приключи и да отворим оферти за още 59 сгради. В момента тече разглеждането на документи за обществена поръчка, която включва 58 сгради. Процесите текат, не сме престанали да работим”, допълни инж. Коралска.

Коментари

Още от последните новини