Новата транспортна схема ще продължава да се изменя

Новата транспортна схема ще продължава да се изменя  - E-Burgas.com

Два нови автобуса зареждат линиите Б1 и Б2

Новата транспортна схема ще продължава да се изменя, докато не се адаптира напълно към исканията на гражданите на Бургас. Това зaяви кметът Димитър Николов на днешната сесия на Общински съвет.

"Навсякъде в Европа подобни схеми бяха приети трудно, докато хората свикнат с тях. Убеден съм, че след 6 месеца тази транспортна схема ще бъде много по-различна. Десетки години хората бяха свикнали една и съща линия и един и същи автобус. За четири дни направихме пет промени, представете си колко ще има за 6 месеца." зави Николов.

Той призова бургазлии да продължават да споделят своите мнения, за да може всички проблеми да бъдат изчистени с времето.

Това бе потвърдено и от управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев, който зави че дружеството е готово за разумни предложения. Той припомни, че първите промени вече са направени. Така например линиите Б1 и Б2 ще бъдат заредени с два нови автобуса, за да се избегне препълването им в пиковите часове сутрин от "Меден рудник" към центъра. От днес тролеите Т1 и Т2 също са с два повече, поради същата причина. Другите две промени са въвеждането на безплатната линия номер 9 и връщането на автобуси по предишната линия 121. 

 

 

Коментари

Още от последните новини