Новата индустриална зона в Равнец ще се цели в "големите риби"

Новата индустриална зона в Равнец ще се цели в

Бившето летище предлага 3500 свободни декара за инвеститори, които търсят голяма площ за своя бизнес

Бургаският кмет Димитър Николов и министърът на икономиката Теодор Седларски са единодушни, че новата индустриална зона край село Равнец, бившето военно летище, е стратегически важна за бъдещото развитие на града и региона. Двамата заявиха, че нейното развитие ще е приоритет в тяхната работа занапред.

"Очакваме до края на годината да се запълни капацитетът на Индустирален и логистичен парк - Бургас. Той обаче е подходящ за предприемачи от среден калибър, които търсят терени от по 20-30 декара. Големите инвеститори, които искат да развиват бизнес върху 200 - 300 декара, могат да дойдат единствено в Равнец. Там имаме свободна територия, разположена върху 3500 декара", каза кметът Николов.

От своя страна министър Седларски се ангажира да промотира бившето летище като атрактивна бъдеща промишлена зона още през април, когато ще се срещне с инвеститори в чужбина. Двамата обединиха мненията си и по въпроса за създаване на по-привлекателни условия за навлизането на китайските инвеститори, които през последните години проявяват сериозен интерес към България и конкретно към Бургас. Теодор Седларски е готов да работи за облекчаване на визовия им режим, а кметът Николов припомни, че в тукашните училища вече се изучава езикът на Поднебесната империя и при нужда тази образователна програма може да се разшири.

Визитата на министъра на икономиката и екипа му завърши с посещения на Пристанище Бургас и Индустирален и логистичен парк - Бургас, чието транспортно обслужване ще стане още по-добро след приключване на изпълняваната в момента реконструкция с удвояване габарита на ул. "Крайезерна".

Коментари

Още от последните новини