Новата година започва с меко и дъждовно време

Новата година започва с меко и дъждовно време - E-Burgas.com

Остава меко за сезона, със слаби превалявания, по-често от дъжд. Днес ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд.
Значително по-меко от обичайното за сезона, с дневни температури от около 6 на северозапад до 16 градуса в източните райони, където ще духа до умерен южен вятър.

През нощта и утре дъжд ще превалява главно над централните и източни райони.
Минималните температури утре ще са от около 2 градуса по високите западни полета до 11 градуса на изток.

През деня ще бъде облачно, с температури от 6 до 11 градуса.
Преваляванията от дъжд на изток постепенно ще спират, а ще завали в централните райони  -   около Централна Стара планина и  Родопите.

От северозапад временно ще прониква по-студен въздух и преваляванията по високите места ще щреминат в сняг, преди да спрат.
В по-голямата част от низините ще остане без валеж, а временна тънка снежна покривка е възможно да се образува в Родопите  и по високите места около Централния Балкан.

В събота сутрин минималните температури ще са в широки граници: в по-голямата част от страната от нула до 5 градуса, в Софийско и другите високи полета до около минус 3, минус 4, а в крайните югоизточни райони до 6-7 градуса.
Облачността ще бъде променлива, значителна на югоизток, където ще превалява дъжд, по високите части на Странджа - мокър сняг.

През последния ден на годината облачността ще бъде променлива, често значителна, но  без валежи. От запад ще постъпват по-топли въздушни маси и минималните температури ще са от минус 2 до плюс 4 градуса.
Дневните стойности ще достигнат 7 до 12 градуса.

В полунощ на Нова година облачността ще бъде незначителна, а температурите - доста високи за това време, от около нула до 6-7 градуса. Ще духа слаб вятър от югозапад.

Температурите сутринта на 1 януари ще са от 0 до 6 градуса, а дневните  - от 9 до 13 градуса. Преди обяд ще бъде слънчево, но облачността от запад ще се увеличи. Почти без валежи.

На втори януари ще бъде по-често облачно, възможни са слаби превалявания от дъжд. Ще остане топло за средата на зимата, с положителни минимални температури и дневни стойности от 7 до 11, 12 градуса.

Според предварителните сценарии на моделите, твърде мекото за сезона време, с динамично редуване на слаби застудявания и топло за сезона време, ще се задържи през по-голямата част от първата десетдневка на месец януари./ dir.bg

Коментари

Още от последните новини