Нова спортна гордост за Приморско

Нова спортна гордост за Приморско - E-Burgas.com

Сияна Стратиева и Александър Вълчев се завърнаха с медали от турнира по карате  в Швейцария

Каратистите от СК „Аригато“ – Приморско триумфираха на Международния турнир по карате SWISS OPEN JUNIOR, който се проведе в Швейцария. В престижната надпревара се включиха над 18 държави, а призовите места заеха приморските спортисти.

На турнира в швейцарския град Станс великолепно представяне записаха каратеките Сияна Стратиева и Александър Вълчев. Младите надежди показаха висок боен дух и добрата спортно – техническа подготовка, усвоена при усилените тренировки в морския град. Изчистените и точни удари срещу конкурентите им спечелиха допълнителни точки на татамито. Всичко това, съчетано с подкрепата на треньора сенсей Христо Терзиев, помогна на спортистите да заемат призовите места в шампионата.

Националната състезателка Сияна Стратиева, която може да се определи като най – добрата състезателка на СК „Аригато“ – Приморско успя да се пребори с всичките си конкуренти и заслужено зае първото място. Каратистката, чиято спортна кариера бележи възход, наскоро прослави Приморско с бронзов медал от Европейското първенство по карате в Дания, сега се окичи със златото.

Голямо отличие за Приморско донесе и един от най-мотивираните състезатели на клуба – Александър Вълчев. Той завоюва сребърен медал с почетното второ място в надпреварата.

На официална церемония и двамата състезатели бяха наградени с купа и медал.

 

Коментари

Още от последните новини