Модерна мултифункционална зала откриха в училището в Свети Влас /снимки, видео/

Пореден иновативен проект бе реализиран в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Свети Влас. В сградата на учебното заведение беше открита модерна мултифункционална зала. Учениците ще могат да използват разнообразните възможности, която тя им дава, за да развиват своите творчески умения и да възприемат нови знания по нетрадиционен начин.

В залата има сцена с амфитеатрални места и пространството, което може да бъде използвано за провеждане на обучителни занимания, за организиране на презентации, концерти и различни културни мероприятия. В нея е оборудвана зона с компютри, с помощта на които децата ще могат да извършват различни извънкласни дейности. Има още мултимедийна и озвучителна системи.

Цялостното оформление на залата е дело на архитект Галина Милкова и дизайнерът Недко Николов.  

Гости на тържеството по повод официалното откриване бяха заместник областният управител на Бургаска област проф. Севдалина Турманова, Иван Гургов, заместник кмет на Община Несебър, Дочка Маринова, секретар на Община Несебър, представители на кметство Свети Влас, общински съветници, директори на училище, родители и много жители на Свети Влас.

„Стремим се да прилагаме иновации в процеса на обучение и да създаваме атмосфера, в която децата да се чувстват уютно и спокойно, атмосфера, наситена с позитивизъм“, каза в своето приветствено слово Чубрина Стефанова, директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. 

„Пътят, по който сме тръгнали е дълъг, но успешен. Училището ни ден след ден променя своя облик. Чрез всички проекти, които осъществихме в последните три години - обновените стаи и кът за хранене, модерната ни читалня, училището на открито, ние превръщаме нашите виждания за модерно образование в реалност“, заяви още ръководителката на учебното заведение.

Тя бе категорична, че усилията за създаване на най-добри условия за обучение и развитие на децата, продължават.

Празнична програма на новооткритата сцена изнесоха възпитаниците на танцова школа „Импулс“ с ръководител Ленка Налбантова.

Автор Татяна БАЙКУШЕВА

 

Сподели новината:

Коментари