Нова мода! Фитнес за кучета

Нова мода! Фитнес за кучета - E-Burgas.com

20008

Движението и физическото натоварване е важно колкото за хората толкова и домашните любимци. В пловдивския квартал „Тракия” вече има площадки с фитнес за домашни любимци, информира Нова тв.

„Не съм чувал фитнес за кучета. Това е мисля, игрална площадка, поне за Аспар е така”, смята Борис, който редовно води кучето си на площадката за домашни любимци.

Освен че могат да играят на воля на места като това – с различни препятствия, тунели и пътеки, така наречения фитнес за животни има и друга функция. Площадки от този тип действат като истинска социална мрежа за домашни любимци. В тях като в детска градина има отделение за бебетата до 1 година с по-леки уреди и пространство, предназначено за по-възрастните кучета.

Освен мир в квартала, фитнесът за кучета осигурява и мир в дома на семействата с домашен любимец.

„Разрушени мебели, скъсани чехли – това кучетата го правят, защото не са си изразходили енергията добре, не са удовлетворени като кучета. А тук е една чудесна възможност това да стане”, смята треньорът на кучета Галина Конзова.

За да е ефективна тренировката за кучето, обаче, на стопаните им също се налага да се включат в нея. Така се връзката между човека и животното става още по-силна.

И ако всичко това дотук е забавно, за кмета на района то се оказва и полезно. Защото със създаването на условия за домашните любимци, той е установил любопитна закономерност.

ПИК

„Хората, които имат домашни любимци, са едни от хората, които най-много спазват Наредбата на Общината – те са много по-загрижени за природата”, смята кметът на район „Тракия” Костадин Димитров.

Коментари

Още от последните новини