Нова детска площадка ще грейне в ОДЗ "Морска звезда"

Нова детска площадка ще грейне в ОДЗ

 Детски футболен клуб "Звездичка" изгради 14- та поред спортна площадка за нуждите на бургаските детски градини. Най- новата ще грейне в ОДЗ "Mорска звезда". Oсвен за спортни занимания, площта й позволява провеждането и на културно- музикални мероприятия. Детската градина се намира в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник" и е пример за високо ниво на възпитание.

Официалното откриване е в четвъртък, от 11 часа. Поканени са кмета на града димитър николов, зам.- кметовете по образование и спорт Йорданка Ананиева И Лорис Мануелян, регионалния експерт на спортното министерство, шефът на зоналния съвет на БФС и прекия ръководител на местната съдийска колегия по футбол. За директора на учебното заведение Eлена Mиланова, откриването на площадката е с по- специален емоционален заряд. Тя излиза в пенсия и придобивката, която оставя след себе си я прави горда от постигнатото. Ръководството на "Морска звезда" и родителското настоятелство са партньори за реализирането на проекта. 
Освен като отличник в развиването на масовия спорт в различните възрасти, школата стана известна през годините именно с обновяването на спортната инфраструктура в Бургас и намирането на партньори за строежа на многофункционални площадки в самите учебни заведения. Всяка една е на различна стойност. Във водеща футболна сила като Германия например, във всеки един квартал и във всяко едно учебно заведение изобилства от игрища. Любопитен момент е, че това се утвърждава катодържавна политика, веднага след разочароващото участие на световното в САЩ, когато немците бяха отстранени от родния национален отбор. Партньори на футболните школи откъм финансиране и логистика там са Футболнияt съюз, Mинистерството на спорта, съответната община и областна управа. 

Коментари

Още от последните новини