Нов закон: Шест месеца гаранция на колата след ремонт в автосервиз

Нов закон: Шест месеца гаранция на колата след ремонт в автосервиз - E-Burgas.com

Шест месеца гаранция за качество след ремонт на колата в сервиз – тази идея е записана в нов закон за движение по пътищата, който разделя досегашния на три. В момента само най-големите автосервизи дават гаранции. Ако направите колата си в кварталния гараж при познатия ви майстор, при възникването на проблем отговорността си е ваша. Идеята на новите законови промени е всеки шофьор да получава шест месеца гаранция за свършеното в сервиза, а самите сервизи да излязат на светло, като се регистрират.

Почти всеки шофьор има история с лошо свършена работа в сервиз. Последната за Божидар Маринов е отпреди година, когато отишъл за ремонт на ауспуха, а си тръгнал с прекъснати спирачки. 
„Както режеше, отхвръкна флексът, отряза ми тръбите на спирачките. Работата се проточи със седмици. Загубих си времето, не толкова финансово, колкото разправии”, обяснява Божидар пред камерата на bTV.

Доста сервизи у нас не са регистрирани никъде и не дават гаранции. Това им позволява да работят по-евтино и да подбиват цените на останалите. Те няма да се затварят, а ще трябва да гарантират работата си, включително кой работи в тях.

Ако законът бъде приет, той ще регулира и резервните части от автоморгите. Автосервизът, който е монтирал съответната част, ще носи отговорност за нея. Целта е да се гарантира безопасността на пътя. 

Коментари

Още от последните новини