Нов наркокартел в Бургас!

Нов наркокартел  в Бургас! - E-Burgas.com

droga

След като дълго време наркопазара в Бургас беше накъсан и нситен с дребни групи и шанаджии в близките дни предстои да бъде създадено безпрецедентно обединение в сектора. Голяма част от играчите на пазара са решили да се обединят и да създадат нещо като картел в региона. Негови идейни създатели са бивши лейтенантни на Митьо Очите, Троянеца, Стойчо Лудия, както и на   самостоятелни дилъри. След като Очите влезе в пандиза в сектора се отвори огромен вакуум, който обаче не бе запълнен от нова групировка.

В различни етапи като негови заместници се спрягаха различни фигури от местния ъндърграунд, но нито един от тях не успя да се наложи като безспорен тартор. Така търговията започна да се провежда от малки групи или солови играчи като всеки се снабдяваше по свои канали. В последните месеци обаче текат процеси на обединение и създаването на нова голяма група за наркоразпространение. В началото на септември в Бургас ще се проведе нещо като обединително събрание, на което ще бъде избрано и ръководство на бъдещия картел.

Подробностите около новата инициатива не са много ясни защото самата тя се пази в тайна. Не е ясно и къде точно ще се проведе знаменателното събрание. Очаква се обаче на него да присъстват много фигури от подземния свят, които ще кажат своята дума и ще направят предложения за лидер на картела и за негови лейтенанти. Любопитен факт е, че като почетен гост е бил поканен самият Димитър Желязков - Очите, но той е отказал с мотив, че неговото присъствие би попречило на реализацията на замисъла. Още повече, че Очите категорично отказва да влезе отново в бизнеса с дрога въпреки многобройните покани да се включи като шеф на голяма група.

Бъдещият картел ще търси обединение на всички дилъри и ще работи по интересна схема. Всички приходи ще бъат събирани от специален касиер. В края на месеца ръководството ще разпределя бонусите и печалбите. Самата схема на заплащане ще бъде предварително оповестена като целта е тя да копира мексиканските картели. Там всеки дилър получава задача и ако я изпълни получава премии върху основната заплата. Ако не реализира планираната печалба губи премиите и част от твърдата заплата. При обединението ще се цели минималната заплата в картела за уличен дилър да е 2000 лева като отделно са и бонусите. Ръководителите ще получават минимум 15 бона на месец, а избрания шеф 30 хиляди.

След това идва и разпределението на дивидентите. Обхватът на действие ще бъдат всички населени места на територията на Бургаска област. Стоката ще бъде осигурявана чрез канали по море от Грузия или през Турзия с автомобили. Вече се обсъжда и създаването на дви или три локални рафинерии за хероин, кокаин, както и за подготовка на пакети с марихуана и хашиш. По този начин организацията напълно ще копира начина на работа на мексиканските и колумбийските картели, които разполагат със свои производствени бази и са затворили цикъла на работа.

Красимир Пенев

Коментари

Още от последните новини