Нов център за психология и психотерапия откриха в Бургас

Нов център за психология и психотерапия откриха в Бургас - E-Burgas.com

Нов център за психология и психотерапия беше открит в Бургас. Той е част от консултатично-терапевтичната база на организацията „Психология и психотерапия за деца и възрастни „Инсайт“, която функционира в морския град. Центърът се намира на ул.“Калофер 29″ в комплекс "Лазур" и ще е отворен ежедневно, включително в събота и неделя. В него ще работят петима психолози и психотерапевти - Нели Баева, Виктория Богданова, Ангелина Меранзова, Диана Комнева и Недялка Попова. 

„Стремим се да помагаме на клиентите, потърсили помощ от нас, с разрешаването на техните житейски проблеми. Вярваме в научният и изпитан психологически подход, и използваме знанията и опита си в тяхна полза“, казва Нели Баева, управител на „Психология и психотерапия за деца и възрастни „Инсайт“ и организатор на проектите за фирми – специално създадени тренинги и тимбилдинги за екипна ефективност и продуктивност на корпоративни клиенти.

„Виж света по нов начин“ – това е мотото на центъра и резултатът, който можем да очакваме от работата си с психолог. Именно това е причината да нарекат своя център „Инсайт“, което е термин от учебниците по психология.

„Целта на всяка психологическа помощ, която може да получите е именно постигането на “инсайт ” ( от англ. insight), чието значение е прозрение, проницателност, разбиране, осъзнаване, внезапно просветление. Използва се в психологията тогава, когато внезапно сме се досетили за решението на някакъв проблем и последват поредица от осъзнавания и прозрения за това как да се достигне до решение на житейска задача или постигане на някаква цел“, обяснява мисията на екипа Виктория Богданова, психолог и психотерапевт в „Инсайт“.

Тя е категорична, че човек може да преобрази себе си и живота си, стига да успее да погледне смело всички добри и не толкова добри аспекти на личността и миналото си – като това му помогне да съгради себе си пълноценно.

Областите, които включват услугите на центъра са свързани с консултации в случаи на тревожни състояния, фобии, ОКР (обсесивно компулсивно разстройство), панически атаки, агресивно поведение, депресия, личностови разстройства, емоционални проблеми, житейски затруднения, социални дефицити, проблеми в общуването и в междуличностните отношения, екзистенциални кризи, стрес, пост-травматично стресово разстройство-все термини, които асоциираме с наличие на сериозен проблем. Но тези състояния, за съжаление връхлитат все повече хора.

„Често се чувстваме на кръстопът, където сякаш е невъзможно да изберем правилното решение. Или преживяваме конфликт с важен за нас човек, предизвиквайки силна емоционална реакция, ефектите от която не можем нито да разберем, нито да понесем с познатите ни досега ресурси. А може би се усещаме като неефективни в ролята, която изпълняваме в живота си – тази на родител, партньор, дете, работодател.“ – споделя Ангелина Меранзова, психолог, който работи с деца, тийнейджъри и техните родители.

В  центрове „Инсайт" специалистите работят с деца и техните семейства, като обхващат проблематики като тревожност, затруднения в социалните контакти, безпокойство, липса на самостоятелност, ниска самооценка, нарушено общуване с авторитети и връстници, липса на инициативност, нарушена комуникация в семейството, развод, агресивно поведение, изолация, говорни дефекти и др. Освен индивидуална работа с тях, са разработени допълнително и специални тренинги за общуване, емоционална компетентност, терапия чрез приказки и арттерапия.

 „Не е нужно да чакаме ситуацията, която ни затруднява да се усложни – на помощ може да се отзове обучен за това специалист, като заедно с него преоткриете отговорът, който да задоволи Вашите потребности и осигури Вашето спокойствие!“, обясняват терапевтите на „Инсайт“.

И заявяват, че психологическата консултация и срещата с психолог не трябва да ни плаши, а напротив – да посетиш специалист в трудна ситуация означава да поемеш отговорност към себе си, децата си и своето семейство.

Как протича процесът на работа в „Психология и психотерапия за деца и възрастни „Инсайт“ лесно можете да разберете чрез сайта на центъра -www.psiholozibg.bg. Срещите със специалистите се осъществяват с предварително запазен час на телефон 0879/464 325, чрез попълване на форма за контакт или директно в офисите на организацията ( офис 1 - гр.Бургас, ж.к.“Славейков“,бл 78Б, зад кафе „Лалуна“ и офис 2 - гр.Бургас, ж.к.“Лазур“, ул.“Калофер 29″, бл.155)

Галерия
Коментари

Още от последните новини