Номинираният за Оскар „Тони Ердман” открива дните на австрийската култура и изкуство

Номинираният за Оскар „Тони Ердман” открива дните на австрийската култура и изкуство - E-Burgas.com

Австро-германската комедийна драма от 2016 г. "Тони Ердман" от Марен Аде е първият акцент в афиша на Дни на австрийската култура и изкуство в Бургас.

Филмът дебютира на кинофестивала в Кан през 2016 г., а впоследствие е обявен от много критици и списания за кино като най-добрият филм за годината. Филмът печели и наградата на Европейския парламент - Лукс, както и 5 награди от 29-ти европейски филмови награди - за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър сценарий, най-добър актьор и най-добра актриса. Получава и номинация за Оскар в категорията за най-добър чуждоезичен филм за 2017 г.

Началото на прожекцията е в 18:30 часа на 5 юни /понеделник/ в Експо център "Флора". Повече информация за сюжета и актьорския състав вижте в линка - http://siff.bg/bg/movies/dokumentalna-programa-konkurs/toni-erdman 

Бургаската публика ще има удоволствието на 7 юни /сряда/ да се наслади на театралната постановка "Смъртни грехове" от 18:30 в Кукления театър. Това е продукция на театър ''Наш свят''. Участват: Албена Ставрева, Петко Каменов, Маргарита Хлебарова и Ива Панева. Основни теми в спектакълът от Феликс Митерер са проблема за идентичността на човека и неговата национална принадлежност в условията на световна глобализация.

На 9 юни /петък/, посветен на австрийската култура и изкуство, в Експо център "Флора" от 18:30 часа ще бъде представен Интеграл на изкуствата. Преплитане на музика, поезия, лирика и изобразително изкуство, представящи различни епохи и стилове ще заплени своите почитатели. С музикално оформление ще бъде представена и поезията на австрийската поетеса Катя Кремзер, с участието на Благовеста Рядкова, Мария Цветкова и Райна Дамяни.

Възпитаниците на ГПНЕ "Гьоте" ще представят авторската си постановка "Мъката на избора" на 12 юни /понеделник/ от 18:30 в КЦ "Морско казино", зала Петя Дубарова. Темата на представлението е свободата. Право, задължение, чувство или възможност е тя?!

Финалът в програмата ще е концертът "Вълшебни места - омайваща музика" на Ансамбъл "Виенски челисти 5+1" на остров Света Анастасия на 15 юни (четвъртък) от 19:30 часа. В него участие ще вземат Герхард Кауфман /дългогодишен виончелист от Виенската филхармония/, Флориан Егнер, Франц Ортнер, Милан Каранович, Себастиан Бру и Йоана Захрин.

Коментари

Още от последните новини