Корнелия Нинова в Бургас: Борисов да признае за турската връзка и да каже има ли зависимости

Корнелия Нинова в Бургас: Борисов да признае за турската връзка и да каже има ли зависимости - E-Burgas.com

Лидерът на БСП посочи, че днес въпросът на въпросите е за целостта на България, за суверенитета на България и за сигурността на българския народ

„Бойко Борисов заявява „Смекчете тона към Турция”. Неговата турска връзка не е изненада. Още от времето на посещението му при Ердоган и по време на президентските избори, когато партия ДОСТ призоваваше, както тук, така и в Турция, да се гласува за Цецка Цачева”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Бургас и призова: „Г-н Борисов, признайте си за тази връзка и кажете имате ли зависимости”.

Нинова посочи, че днес въпросът на въпросите е за целостта на България, за суверенитета на България и за сигурността на българския народ.

„Турция заплашва и размахва пръст на цяла Европа. Турски министър призовава да се гласува за партия ДОСТ. Турски посланик участва в агитация в България, а от вчера турски кмет иска повече гласове, за да въведат турския език като официален в нашата страна. За нас това е недопустимо. И в тази ситуация български лидери, български политици, българското служебно правителство са неадекватни на обстановката” – коментира Корнелия Нинова.  Тя бе категорична, че е нужно служебният премиер Огнян Герджиков да отмени постановление 208, което дава възможност за заселване на бежанци в български общини. Нинова също така се обърна към него с думите: „Кажете, че чужда държава определя вътрешните дела на България. Не спирайте дотук и прочетете онази книга, в която Давутоглу казва: „Този път Турция няма да стъпи тук с ятаган, а ще стъпи икономически, верски и политически. Г-н Герджиков, защитете България!“

Думите ѝ бяха посрещнати с аплодисменти от всички присъстващи в залата на Операта. Тя поздрави 27-те кандидати за народни представители на „БСП за България” от бургаската листа, които се качиха заедно с нея на сцената.

Нинова посочи още, че промяната е подчинена на две големи цели.

„България изчезва и ако всички ние не го проумеем и не направим всичко, за да се спасим от демографската катастрофа, няма да ни има като народ. Втората цел, която си поставяме, е да ликвидираме паралелната държава, която преходът създаде. Имаме воля и решимост да я спрем” – заяви лидерът на БСП.

Галерия
Коментари

Още от последните новини