Никой в ГЕРБ не иска да е президент

Никой в ГЕРБ не иска да е президент  - E-Burgas.com

Димитър Николов продължава да се дърпа за поста на държавен глава

ГЕРБ продължава да търси кандидат за президент. Броени часове преди „сакралната дата“ 2 октомври, когато трябва да се обяви двойката на управляващите,Премиерът Бойко Борисов бил пред тежка дилема, твърди news.bg. Никой не иска да е кандидат на партията за държавен глава.

Глътка въздух за управляващите е, че поне вицето на герберите е ясен - вицеадмирал Пламен Манушев, който запазва военно мълчание по темата, въпреки че колегите му депутати от различни формации вече го поздравяват в кулоарите с „господин вицепрезидент”.

Никой обаче не иска да се включи в битката за държавен глава. И самите гербери се чудят кой ще е техният борец за Дондуков 2. Столичният кмет Йорданка Фандъкова бе най-спрягана. Тя обаче се чувствала добре в Столична община и категорично отказала на премиера.

Бургаският кмет Димитър Николов и той не искал да е президент. Вицепремиерът Томислав Дончев също не склонил да има само представителни функции. Все още имал енергия за по-активна политика. И бившият външен министър Николай Младенов бе спрегнат за кратко време, но бързо порязал надеждите на министър-председателя.

Настоящото вице Маргарита Попова имала желание да е президент, но заради непокорния й характер не се нравела на партийното ръководство.

Парламентарният шеф Цецка Цачева се съгласила да поема „бремето” на изборите, но се контузи зле. Две седмици вече тя не е на работа. Предстояли й прегледи, за да се прецени дали ще може контузена да се включи в битката и предизборните обиколки. Ако медиците кажат„да” на състоянието й, тя влиза в битката. Засега обаче резултатите от прегледите не били обнадеждаващи.

Коментари

Още от последните новини