Нено Димов: На плаж Силистар не всичко е забранено

Нено Димов: На плаж Силистар не всичко е забранено - E-Burgas.com

Екоминистърът съзря двойни стандарти за Рилските езера и плаж "Корал"

„На плаж Силистар не е забранено всичко, но не е разрешено всичко” – така екоминистърът Нено Димов коментира казуса със потенциалното застрояване на местността. Той беше гост в предаването „Тази сутрин” по bTV.

В последната седмица Общинският съвет на Царево одобри план за застрояване на парцел в местността, но премиерът Бойко Борисов нареди спиране на спорното решение. Беше установено също, че планът за строителство там противоречи на закона, но е бил приет въпреки това от общинарите.

„Нарушен е законът за устройство на територията, който изисква да бъде сезирана Районната инспекция по околната среда, която да се произнесе каква процедура трябва да следва”, поясни Димов.

По думите му ако теренът в Силистар бил „нормален”, а не част от природен парк Странджа, това нямало да се налага. Димов не пожела да коментира по-подробно случая и каза, че ако министерството бъде запитано върху конкретно задание, тогава ще може да коментира.

Има двоен стандарт при възмущението и отразяването на екологичните проблеми у нас, смята екоминистърът Нено Димов. Той направи паралел между ситуацията на плажа Корал и случая с нерегламентираното хоро в едно от Рилските езера.

„Не може за Корал да мерим с един аршин, а за Рилските езера – с друг”, категоричен е Димов.

По думите му преди време на плаж Корал е имало нерегламентирано сметище, което не се е появило там от хората, „които ходят на плаж за няколко часа”. Той уточни, че кофите за боклук на това място били преместени и сметопочистващите камиони нямало как да стигнат до тях

Коментари

Още от последните новини