Нефтохимик започна със загуба борбата за титлата в Монтана

Нефтохимик започна със загуба борбата за титлата в Монтана - E-Burgas.com

Жани Желязков блести за бургазлии, агитка подкрепя „шейховете“ на 600 км от морето

Нефтохимик стартира със загуба гостуването си на Монтана в първия финален плейоф от мъжкото волейболно първенство. Бургазлии отстъпиха с 2:3 на домакините в пълната зала „Младост“, като множеството нелепи грешки в редиците на Петър Дочев позволиха на Монтана да започне с предимство в серията от мачове. Това бе и първата загуба на Нефотхимик след серия от 18 поредни победи.

Над всички за бургазлии бе Жани Желязков, който реализира най-много точки за Нефтохимик. Николай Николов отново демонстрира страхотен сервиз, но и това не помогна на бургаския отбор. Най-силно гостите от морето играха в четвъртия гейм, в който поддържаха убедителна разлика от 4 точки почти през цялото време.

Междувременно отбора на Нефтохимик разчита на колоритна агитка от около 20 души, които са пропътували близо 600 км до Монтана, за да викат за любимците си. Вторият финален мач от плейофите за Суперлигата е днес от 18:30 часа, отново в зала „Младост“ в Монтана и ще бъде излъчван пряко по „Диема Спорт 2“.

Петър Дочев: Направихме много грешки от сервиси

Бих казал, че елемент, който ни носи много позитиви, а именно сервисът, ни донесе много брак. А когато от него имаме толкова брак, няма как да стигаме до много точки. Със сигурност, ако променим това съотношение на грешки и вкарани сервиси, мачът щеше да се развие по различен начин.В първия гейм имахме два геймбола, които не реализирахме. Ако тогава се бяха получили нещата, мачът щеше да се развие по съвсем различен начин, но има време, серията е дълга.

Николай Николов: Съдиите бяха безобразни

Много хора казват: "Не обичаме да коментираме съдиите". Аз нямам проблем с това. Днес бяха безобразни в много моменти. Тук не визирам факта, че ние сме загубили. Монтана игра страхотно. Искам да ги поздравя. Това е отборът, който ни се противопостави най-сериозно от целия полусезон, откакто аз съм тук. Но със сигурност съдиите направиха толкова много грешки, фрапантни, очевидни, очеизвадни. Аз не мога да го повярвам. Аз съм играл 4 години в Иран, където си мислех, че съдийството е слабо. Първият съдия се води най-добрият български съдия. За мен не е нормално по какъв начин свири мача. Той днес направи мача интересен. С толкова много грешки, които бяха и в двете посоки. Но това, което аз видях да се направи срещу нас беше непонятно. Ще се борим и със съдии.

 

Коментари

Още от последните новини