Нефтохимик U19 с нелогична загуба от Ботев Пд U19

Нефтохимик U19 с нелогична загуба от Ботев Пд U19 - E-Burgas.com

Нефтохимик U19 загуби с 1:4 гостуването си на Ботев Пд U19 , в среща от V кръг на Елитното юношеско първенство до 19 години. Изходът от двубоя е нелогичен на фона на равностойната игра, но „шейховете“ допуснаха няколко ключови пропуски в атака и в защита,  които доведоха до този резултат.

Те имаха възможност да поведат още в 6-та минута, когато Кристиян Парашкевов остана сам срещу вратаря, но той не съумя да се възползва. Само след още пет минути игра и пред Златко Ненов се откри шанс да отбележи. След центриране от корнер, той бе в добра позиция да вкара с глава, но стреля в ръцете на вратаря на Ботев. Въпреки предимствата в атака, които имаха „шейховете“ допуснаха колективна грешка в отбраната и получиха първия гол в своята врата. До края на полувремето играта се водеше предимно в центъра на терена, но в последната минута домакините удвоиха аванса си, след гол от корнер.

Втората част започна много силно за Нефтохимик. Бургаският тим намали резултата в 52-ра минута, чрез Кристиян Парашкевов, но само след минута домакините отвърнаха на удара и отбелязаха за 3:1. Головото предимство на пловдивчани не сломи „шейховете“. Уверени в способностите си, те продължиха с офанзивата. В 78-ма минута имаше спорна ситуация. При удар към вратата на домакините, топката беше избита зад голлинията, но главният арбитър не отсъди попадение. Във втората минута от добавеното време Ботев оформи крайното 4:1 след контраатака.

В следващия кръг Нефтохимик U19 гостува на Берое (Стара Загора), на 16 септември (събота), от 16:00 ч.

Състав на Нефтохимик: Мартин Шейтанов, Златко Ненов, Асан Ахмед, Кристиян Парашкевов, Руси Грозев, Йолиян Милков, Мартин Ставрев, Иван Йорданов, Кристиян Кръстев, Ерик Кадиев, Верон Кукуринков

Резервен състав: Алекс Василев, Димитър Железов, Илиян Николов, Матей Иванов, Антон Маргаритов, Николай Парчев, Евгени Енев

Коментари

Още от последните новини