Нефтохимик се цели в пробив в Шампионската лига

Нефтохимик се цели в пробив в Шампионската лига - E-Burgas.com

Бургазлии ще опитат да задържат близнаците Братоеви и Ники Николов и през следващия сезон

Ръководството на Нефтохимик има сериозни амбиции за развитие на клуба и през следващия сезон. Бургазлии достигнаха до петия финал в историята си, като са на прага на спечелване на втора титла, 10 години след като ликуваха с първата. Изпълнителният директор на ОСК Лукойл Сашо Везенков разкри пред "Тема спорт", че основната цел пред отбора е спечелване на титлата, след което проектът трябва да претърпи още по-сериозни размери.

"Нека да вървим стъпка по стъпка. Разбира се, че на база селекцията пред клуба стои цел спечелване на титлата. Тези момчета затова са събрани заедно. Имаме най-добрия отбор, но ни чака трудна серия с Монтана. Не трябва да подценяваме никого, защото отборите са близки. Едва след като си свършим приоритетната задача, вече ще мислим и за следващия сезон. Но да, имаме сериозни амбиции и пробив в Шампионската лига е една от тях", заяви Везенков.

За подобно развитие в Нефтохимик ще се опитат да задържат в състава си близнаците Валентин и Георги Братоеви, както и Николай Николов и Жани Желязков. Амбиция, която няма да бъде лесна за реализиране, предвид желанието и на четиримата да продължат кариерите си в чужбина, където ще получават значително по-сериозни средства.

При положение че Нефтохимик 2010 действително спечели втората си титла на България, тимът ще може да играе в квалификациите на Шампионската лига в своята зала "Младост" в Бургас. През този сезон страна ни бе представена на това ниво от Добруджа, които обаче трябваше да домакинстват на Грьонинген във Варна. За последно страната ни бе представена в груповата фаза на най-силния клубен турнир на Европа през 2015/16, когато Марек не съумя да регистрира нито една победа в компанията на Белогорие, Аркас и Берлин Волей, оставайки дори без точка в групата.

Владимир ИВАНОВ, в."Тема спорт"

Коментари

Още от последните новини