Нефтохимик с трансферен удар! Взе Венци Христов

Нефтохимик с трансферен удар! Взе Венци Христов - E-Burgas.com

Завърналият се в елита Нефтохимик продължава с гръмката си селекция. Днес официално договор за една година с бургазлии подписа нападателят Венцислав Христов. Голмайсторът, който за последно игра в Левски, е свободен агент, след като преди няколко дни разтрогна контракта си със "сините".

Христов е на 27 години, като в родния елит има над 130 мача и 41 гола. Преминал е през отборите на Локомотив (София), Спортист (Своге), Несебър, Монтана, Черноморец (Бургас), Берое и Левски, а също така през украинския Метелург (Донецк), хърватския Риека и албанския Шкендербеу. За националния отбор на България има 6 мача и едно попадение.

Доскорошният голмайстор на "сините" със сигурност ще засили конкуренцията и нивото в атаката на Нефтохимик. Бургаският тим ще направи всичко възможно Венцислав да запише своя дебют още утре - при гостуването на Монтана в Ловеч, но по всяка вероятност това ще се случи в следващия домакински мач на "зелените" срещу Локомотив (Пловдив). 

Христов е третото класно попълнения при "шейховете" в рамките само на седмица, след като преди няколко дни към отбора се присъединиха Мариян Огнянов и Румен Руменов. На "Лазур" през лятото пристигна и друг бивш футболист на 26-кратния шампион на България - Николай Дюлгеров.

 

Коментари

Още от последните новини