Нефтохимик с престижна победа

Нефтохимик с престижна победа - E-Burgas.com

Отборът на Нефтохимик победи с 2:0 9-ят в украинското първенство Черноморец (Одеса). Бургазлии бяха по-добрия отбор през всичките 90 минути и заслужено се поздравиха с победата. И двете попадения паднаха през второто полувреме, като точни за „шейховете“ бяха Емануил Манев и Галин Иванов, който направи неофициален дебют за Нафтата.
Срещата започна равностойно, като Нефтохимик имаше два сериозни шанса до почивката да поведе в резултата. Първо Владислав Романов се оказа очи в очи с вратаря на Черноморец, но се забави и топката му бе отнета. Малко след това Живко Петков не успя да нанесе силен удар от границата на малкото наказателно поле и не затрудни стража на украинците. До края на полувремето ще се запомни силен удар на Дюлгеров, който премина на метър над вратата на Черноморец.
През втората част Нефтохимик заигра по-активно и започна да създават сериозни положения за гол. Христо Янев направи няколко смени, а това даде резултат в 60 минута, когато Манев отбеляза рядко красив гол. Полузащитникът получи топката на границата на наказателното поле и със страхотен параболичен удар в далечния ъгъл успя да открие резултата. След това попадения Нефтохимик продължи да владее инициативата и новото попълнение на тима Галин Иванов покачи на 2:0, след като се възползва от грешка на украинския вратар. До края на срещата и двамата треньори направиха няколко смени, а резултата остана непроменен. Следващата контрола на Нефтохимик в Турция е на 4 февруари срещу Тобол (Казакстан).

Коментари

Още от последните новини