Нефтохимик с победа над Черноморец /Балчик/

Нефтохимик с победа над Черноморец /Балчик/ - E-Burgas.com

Нефтохимик записа домакинска победа в 9-ия кръг на Втора лига. В двубоя с Черноморец /Балчик/, на Арена Созопол „шейховете“ се наложиха с 1:0. Единственото попадение в срещата бе дело на Живко Петков, в добавеното време.

До почивката резултатът не бе открит. В 9-та минута Живко Петков бе изведен на удобна позиция и стреля от левия ъгъл на наказателното поле. Топката обаче се удари във външната част гредата. Пет минути по-късно гол на Цветомир  Цонков, след центриране от корнер, бе отменен. В 18-та минута, след многоходова комбинация, Кристиян Мирославов получи пас от Иван Колев и центрира към Радослав Апостолов, който стреля от границата на наказателното поле, но топката мина над напречната греда. След няколко минути гостите имаха възможност да поведат. След центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле техен футболист стреля с глава към вратата на Павел Здравков, но топката рикушира в горната греда и падна пред голлинията. Малко по-късно, при същата статична ситуация, но в полза на „шейховете“, Пламен Тенев засече центрирането на Николай Костов, но вратарят на Черноморец се намеси успешно.

През втората част „шейховете“ владееха повече топката и имаха по-чисти положения. В 54-та минута Радослав Апостолов стреля от 20-ина метра, но в ръцете на вратаря на гостите. След около десет минути игра Иван Колев имаше възможност след като излезе сам срещу вратаря . Той обаче се засуети да стреля от около 10 метра и пропусна шанс да открие резултата. В 83-та минута гостите отправиха опасен изстрел към вратата на „шейховете“, но Павел Здравков се намеси успешно.  Нулевото равенство се запази до края на редовното време, но още в оървата минута от добавеното време, Живко Петков успешно завърши атака на „шейховете“, осигурявайки им четвъртата победа от началото на първенството.

В следващия си мач „шейховете“ посрещат хегемона в българския футбол Лудогорец. Срещата от 1/16 финалите на Купа България е на 25.09. /сряда/, в 19:00 ч., на Арена Созопол.

Коментари

Още от последните новини