Нефтохимик разби Тетевен Волей, но загуби Братоев

Нефтохимик разби Тетевен Волей, но загуби Братоев - E-Burgas.com
снимка: sportal.bg

Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) записаха с чиста победа в гостуването си на Тетевен Волей с 3:0 (25:22, 25:22, 25:20) в мач от 11-ия кръг на волейболната Суперилига за мъже на България.

Двата тима стартираха равностойно в първата част, след което бургаският тим поведе. Играчите на Найден Найденов дръпнаха с добра преднина, но "зелените" съумяха да я намалят. Впоследствие гостите набраха инерция и затвориха при 25:22. 

Вторият гейм протече идентично - от двете страни на мрежата се разигра истинска битка, но добрата игра в атака на бургазлии даде резултат и след средата на частта доминираха на полето. Тетевенци отново направиха обрат и се върнаха в играта, оставайки на точка от съперника. Волейболистите на Нефтохимик обаче се мобилизираха и увеличиха аванса си. 

В третата част доминацията на шампионите бе налице. В края на гейма Валентин Братоев получи травма и напусна терена. Въпреки опитите на "зелените" да настигнат опонентите си, те записаха чиста победа. 

Нефтохимик заема втората позиция в класирането с 26 точки (8 победи, 3 загуби), а Тетевен остава на 11-то предпоследно място с 3 точки. 

В следващия кръг бургазлии гостуват на Добруджа 07, а Тетевен приема ЦСКА. Двубоите са на 16 декември (събота).

sportal.bg

Коментари

Още от последните новини