Нефтохимик отстрани Черноморец за Купата на БФС и продължава напред в турнира

Нефтохимик отстрани Черноморец за Купата на БФС и продължава напред в турнира - E-Burgas.com

С победа над градския съперник стартираха състезанието за Купата на БФС юношите младша възраст на Нефтохимик, разпространиха от клуба. Момчетата на треньора Георги Терзиев се наложиха с 4:2 над връстниците си от Черноморец, на собствения им стадион, в кв. „Акациите“. Мачът бе под абсолютния контрол на „шейховете“, които не оставиха съмнение кой е по-класният отбор. Въпреки, че през изминалия сезон отборът на Черноморец бе част от Елитната юношеска група до 15 години и се състезаваше на национално ниво, а тимът на Нефтохимик не получи това право и игра срещу регионални съперници, днешната победа не затрудни по никакъв начин коравият тим на Нефтохимик.

Първата част завърши при резултат 3:0 за „шейховете“, след точни попадения на Стилян Гюров, Габриел Лазаров и Рамис Ерсоев. В началото на втората част домакините се възползваха от моментна липса на концентрация  от страна на Нефтохимик, заради голямото голово предимство и вкараха бързи два гола през първите шест минути след почивката. Това обаче не им помогна да излязат напред в резултата, защото „зеленият“ тим бързо си върна отново надмощието. След няколко пропуснати чисти положения , 15 минути преди последния съдийски сигнал Щерьо Кондов оформи крайното 4:2.

След зрелищната победа над Черноморец, Нефтохимик се утвърди като представител на бургаска област в турнира и продължава напред в състезанието с два мача на разменно гостуване, със съперник от Зона Пловдив.  Предстои жребият да отреди кой ще бъде той.

Коментари

Още от последните новини