Нефтохимик отново е шампион на България (СНИМКИ)

Нефтохимик отново е шампион на България (СНИМКИ) - E-Burgas.com
Снимки sportal.bg

Волейболният отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас) защити шампионската си титла в Суперлигата на България. Момчетата на треньора Найден Найденов надиграха като гости ЦСКА с 3:1 (25:17, 23:25, 25:17, 25:20) в мач №3 от финалния плейоф, игран тази вечер в пълната зала "Христо Ботев" в София. Срещата бе изгледана на живо и от националният селекционер на България Пламен Константинов, който днес се прибра от Русия.

Така Нефтохимик спечели финалната серия с 3-0 победи, а с това и титлата на България за втора поредна година и общо 3-и път в своята история. Бургазлии направиха златен требъл, след като в началото на сезона спечелиха Суперкупата на страната, а след това и Купата на България.

От друга страна въпреки, че играха на финал, ЦСКА ще останат с бронзовите медали според правилника на Националната волейболна лига, след като завършиха на 3-о място в редовния сезон. Среброто пък е за отборът на Монтана, който приключи втори в крайното класиране на редовния сезон, но отпадна в полуфиналните плейофи./ Sportal.bg

Галерия
Коментари

Още от последните новини