Нефтохимик отнесе Добруджа като гост

Нефтохимик отнесе Добруджа като гост  - E-Burgas.com

Волейболният шампион на България Нефтохимик 2010 (Бургас) записа без проблеми 4-а поредна и общо 9-а победа в Суперлигата. Бургазлии надиграха като гости Добруджа 07 (Добрич) с 3:0 (25:18, 25:18, 25:22) в среща от 12-ия кръг, играна тази вечер в зала "Добротица".

Така шампионите продължават да са на 3-о място във временното класиране с 9 победи, 3 загуби и 29 точки, с колкото е и 2-ия ЦСКА, но с по-добро геймово съотношение. Добруджа е на 7-о място с 6 победи, 6 загуби и 17 точки. В следващия 13-и кръг Нефтохимик е домакин на Хебър (Пазарджик), а добричлии ще гостуват на "червените". Мачовете са в събота (23 декември).

Независимо от пълната зала и солидната подкрепа на феновете на домакините, шампионите от Нефтохимик бяха стабилни и не позволиха изненади. В първите два гейма те взимаха преднина, поддържаха разликата докрай и спечелиха безпроблемно частите с 25:18. В третия гейм, в игра за Добруджа се появи капитанът Димитър Маринков, който се върна отново след възстановяване след контузия. Добруджанци се активизираха и оказаха солидна съпротива на бургазлии, като ги затрудниха максимално. Домакините показаха чудеса от храброст и стопиха пасив от 7 точки, като сведоха разликата до две точки при 21:23. В решителните моменти, обаче, шампионите показаха класа и характер, като надделяха с 25:22 и спечелиха мача с 3:0./ Sportal.bg

Коментари

Още от последните новини