Нефтохимик излиза в тежка, но важна битка под Аязмото

Нефтохимик излиза в тежка, но важна битка под Аязмото - E-Burgas.com

Берое приема днес от 15 часа отбора на Нефтохимик в търсене на втора победа под ръководството на треньора Ферарио Спасов. Загуба в Стара Загора може да коства треньорското място на Христо Янев в Бургас, пише Sportal.bg.

Заралии спечелиха само веднъж при него - 2:1 над Монтана при дебюта му на 29 октомври и оттогава се заредиха три поражения срещу силни противници, както и две равенства.

Особено болезнена беше загубата в последния кръг от градския съперник Верея, който отдалечи Берое от първата шестица. Загубата обаче си имаше и своите положителни страни, тъй като треньорът вече е наясно на кого може да разчита и на кого не. За двубоя с Нефтохимик извън сметките му останаха Христофор Хубчев, Станислав Дрянов, Том, Алекс Колев, Васил Панайотов, Неманя Милисавлевич, Емил Гъргоров, Маркитос и Педро Маркеш.

Карлос Охена е наказан, което налага в групата да попадне и 17-годишния юноша Руси Чернаков, а сред титулярите може да видим Борислав Цонев като партньор на японеца Като. Атаката ще се води от Жуниор Мапуку, подпомаган от Радослав Кирилов.

Наставникът на "шейховете" Христо Янев също има да решава куп кадрови главоблъсканици. Аут заради наказание са халфовете Дюлгеров и Божинов, а Маламов получи контузия в мача с ЦСКА-София.
Двата тима са изиграли 17 мача на ниво Първа лига. Гостите имат положителен баланс - 8 срещу 6 победи от изиграни 17 мача.

Една от големите букмейкърски къщи в световен мащаб bwin дава коефициент 1,50 за победа на Бeрое. Успехът на Нефтохимик  е оценен на 6,00, докато за равенство залогът се умножава по 3,80.

Вероятни състави:
Берое: Макенджиев, Ахмед, Василев, Иванов, Пенев, Цонев, Като, Зехиров, Кирилов, Ал. Василев, Мапуку.

Нефтохимик: Георгиев, Хомей, Велков, Ранджелович, Грънчов, Руменов, Пехливанов, Манев, Огнянов, Вълчанов, Христов.
 

Коментари

Още от последните новини