Нефтохимик изгърби Левски с класика

Нефтохимик изгърби Левски с класика  - E-Burgas.com

Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) победиха като домакини Левски София с 3:0 (26:24, 25:20, 25:21) в първия мач между двата тима от 1/4-финалните плейофи в Суперлигата при мъжете, който се игра в бургаската зала „Младост“, пише BGvolleyball.com.

Така шампионите стартираха с чист успех в серията, в която се играе до две победи от три мача. Реваншът е в София, на 23 март (събота) от 18:30 ч, като мачът ще се играе в зала „Христо Ботев“.

Двата съперника започнаха много мотивирано, като в първия гейм играта бе равностойна игра докрай. Все пак домакините показаха повече устойчивост, като в най-важния момент запазиха повече хладнокръвие и устояха на атаките на сините, като затвориха първия гейм с 26:24, а  с това взеха психологическо предимство.

То се изрази във втората част, в която левскарите оказваха ефективна съпротива до равенството 18:18. След това Нефтохимик дръпна с две поредни точки, а това бе преломният момент в гейма. До края бургазлии бяха водещи и затвориха гейма с разлика.

В третата част отпорът на Левски бе до равенството 11:11 след което нефтохимик отново наложи волята си. Бургазлии отново направиха точкова серия и поведоха с 14:11 До кроя на гейма те не изпуснаха инициативата и затвориха мача с чиста победа.

Реализатор за побдата на Нефтохимик бе Николай Учиков с 22 точки. Георги Петров добави 13 точки (1 блок).

За Левски най-резултатен бе Гордън Люцканов с 12 точки (1 ас).

Нефтохимик: Георги Братоев, Николай Учиков, Ален Джорджевич, Георги Братоев, Илия Петков, Георги Къртев - Теодор Салпаров-либеро

Старши треньор: Николай Желязков

Коментари

Още от последните новини