Нефтохимик грабна купата на АБФ (Снимки)

Нефтохимик грабна купата на АБФ (Снимки) - E-Burgas.com

Нефтохимик спечели турнира по футбол за купата на Асоциацията на българските футболисти /АБФ/, който се проведе днес в Бургас с участието на 10 отбора от региона. На финала на спортен комплекс „Каменица Арена” възпитаниците на треньора Ганчо Евтимов се наложиха над връстниците си от Поморие с 3:2 след изпълнения на дузпи /в редовното време 0:0/. Преди това малките „шейхове” сразиха в предварителната си група Ахелой с 6:0 и Вихър Айтос с 4:0, а на полуфинала преодоляха Бургас спорт с 3:1. Купата беше връчена на победителите от зам.-кмета на Бургас д-р Лорис Мануелян.

На трето място се класира тимът на Бургас спорт, който спечели малкия финал срещу Карнобат с 2:1.

Генералният спонсор на Националната програма „Децата и футболът“ – Кока-Кола, осигури специални предметни награди за отличените индивидуални призьори:

- най-добър вратар: Димитър Филипов /поморие/

- най-добър защитник: Пламен Славилов /Нефтохимик/

- най-добър полузащитник: Щерьо Кондов /Карнобат/

- най-добър нападател: Давид Абрашев /Поморие/

- голмайстор: Жулиян Иванов /Нефтохимик/

- най-техничен: Ангел Гръков /Бургас спорт/

- най-полезен: Георги Станчев /Бургас спорт/

- играч на турнира: Жулиян Иванов /Нефтохимик/

- най-добър треньор: Ганмо Евтимов /Нефтохимик/

Генералният секретар на АБФ Георги Бойчев връчи специален приз за най-голям принос към турнира на председателя на Областния съвет на БФС-Бургас николай Желев.

Надпреварата днес бе част от Националната програма „Децата и футболът“, а с организацията се справиха АБФ, БФС, Министерството на младежта и спорта и Община Бургас. По традиция турнирът се проведе под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов.

Галерия
Коментари

Още от последните новини