Нефтохимик 2007 блесна в турнира за Купата на Пловдив

Нефтохимик 2007 блесна в турнира за Купата на Пловдив - E-Burgas.com

Малките „шейхове“, родени през 2007 г., се отличиха в силния турнир „Купа Пловдив 2018“. Възпитаниците на Иван Дончев се състезаваха в конкуренция, съставена от едни от най-силните отбори в страната и за пореден път доказаха, че по нищо не отстъпват. Четиридневното есенно издание на турнира се проведе в дните от 1-ви до 4-ти ноември.

Груповата фаза за бургаския отбор стартира с мач срещу един от фаворитите в тази възраст – ДИТ – София. След абсолютно равностойна игра, в последната минута бургаските деца допуснаха една грешка, която доведе до гола на ДИТ и минимална загуба. Във втората среща, отново след много силна игра, шансът попречи на „зелените“ и те допуснаха загуба от Локомотив /Пловдив/. След нея последваха две победи – над Пловдив сити с 1:0 и над Арес /София /с 1:0. В спора за петото място „шейховете“ победиха и Ботев /Пловдив/ с 3:0.

„Много съм доволен от представянето на отбора. Имахме всички шансове да сме на финал, но късметът не беше на наша страна. В първия мач срещу ДИТ и умората оказа влияние, понеже се изигра в деня на пристигането ни в Пловдив, а на предния ден играхме и мач за първенство. Въпреки всичко показахме, че сме силна конкуренция и един от надеждните отбори в страната. В резултатите от първенството през тази година няма как да проличи израстването ни, поради факта, че играем срещу отбори, които са с година-две по-големи. Но това дава възможност на нашите футболисти да се обиграват и да се развиват по-ефективно, което проличава на подобни турнири и тепърва ще става все по-осезаемо“ – каза наставникът на тима Иван Дончев, след връщането им в Бургас.

Коментари

Още от последните новини