Нефотхимик и Черноморец ще изиграят благотворителен мач през септември

Нефотхимик и Черноморец ще изиграят благотворителен мач през септември - E-Burgas.com

Градско дерби предстои през септември, на стадион „Лазур“. Нефтохимик и Черноморец за пореден път се изправят един срещу друг на терена, за да поднесат незабравимо футболно шоу за своите привърженици. Този път обаче, вечните съперници ще бъдат обединени от една кауза, а тя е да съберат средства за лечението на Тодор Кацаров.

Тошко е с диагноза детска церебрална парализа (спастична квадрипареза) и се налага да провежда ежедневна рехабилитация. От шест години, периодично посещава клиника  в Полша, където с помощта на високотехнологичен робот “Локомат” постига значителен напредък в здравословното си състояние. Тези терапии са неговият шанс да стабилизира тялото си и да стане по-самостоятелен. Те обаче са скъпи – всеки курс на лечение струва по 9000 лв.

Дерби мачът е на 15 септември /неделя/, от 17:00 ч. В подкрепа на Тошко, на терена ще излязат „зелени“ и „сини“ легенди от близкото минало, които ще припомнят на бургазлии славните моменти и епичните сблъсъци между двата тима.

За да се съберат достатъчно средства за благотворителната кауза, на стадиона ще бъдат поставени кутии за дарения, чрез които всички зрители на срещата ще могат да помогнат на Тошко. Такава кутия ще има и от този понеделник, в административната сграда на Нефтохимик, в спортен център „Изгрев“.

Коментари

Още от последните новини