Недялко Йорданов журира I-вия регионален конкурс за детка поезия на тема

Недялко Йорданов журира I-вия регионален конкурс за детка поезия на тема  - E-Burgas.com

За първи път Център за млади таланти организира регионален конкурс за детска поезия на тема „Аз – детето на морето“. А новината е, че председател на журито ще бъде не някой друг, а големият български поет, драматург и бургазлия Недялко Йорданов.

Недялко Йорданов е носител на награда „Златен Орфей“ за цялостно творчество през 1997 г., автор е на множество стихове, пиеси и роман в стихове за деца и юноши, познат и обичан от много поколения бургазлии.

Конкурсните стихове ще бъдат оценявани още и от известната поетеса Роза Боянова, заместник-председател на дружество „Български писател“ в Бургас и заместник главен редактор на вестник „Автограф“. Съставител на близо 20 книги с творчество на деца от цялата страна. Нейни стихове са превеждани на руски, македонски, френски, английски и други езици; Ваня Желева - магистър по български език и литература, участник в двугодишен проект на МОН за работа с талантливи ученици и дългогодишен преподавател в центъра за млади таланти, както и от Надежда Динева – журналист, писател, автор на нашумелия роман „Орденът на скорпионите“ и ръководител на най- новия творчески проект за малки писатели "Моите първи истории" за деца от 7 до 12 г. към центъра.

Целта на конкурса е да открие, популяризира и подпомогне развитието на детски таланти в областта на литературата и да им осигури възможност за творческа изява. Събитието е част от инициативите на единствения център за работа с талантливи деца в града, в подкрепа и усъвършенстване на дарбите на подрастващите. Конкурсът за написване на стихотворение е за деца от 7 до 12 години, разделени в 3 възрастови групи.

 „Вече десет години подкрепяме и развиваме най-големия потенциал на страната ни – талантите на нашите деца. Най-новият ни конкурс за поезия е част от усилията ни в тази насока и има за цел да стимулира детското въображение, да насърчи интереса на най-малките към поезията и да открие още в най-ранна възраст дарбата на участниците.  Щастливи сме, че поканата ни за сътрудничество приеха толкова изтъкнати бургаски граждани и творци. Сърдечно благодарим на г-н Недялко Йорданов, г-жа Роза Боянова, г-жа Ваня Желева и г-ца Надежда Динева, че ни подкрепят в мисията ни да даваме шанс на таланта“, споделя г-жа Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и основател на центъра за таланти в Бургас.

В конкурса могат да вземат участие всички деца от Бургас и региона на възраст от 7 до 12 г. като крайния срок за изпращане на стихотворенията е 29 ноември 2019г. на имейл адрес: [email protected] Творбите могат да се носят и на място в Център за млади таланти, гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков 4. Финалистите ще бъдат обявени на 6 декември 2019г. на уебсайта на организаторите, а награждаването ще се състои в Актовата зала на центъра за талантливи деца на празника по случай деветата годишнина от създаването му. Предвиден е награден фонд за финалистите от трите възрастови групи. Организаторите призовават всички малки писатели да не се притесняват, а смело да дадат воля на въображението си.

Пълните условия за участие могат да се намерят на: www.forbgkids.org

 

 

Коментари

Още от последните новини