Най-силните бури минаха, температурите тръгват нагоре

Най-силните бури минаха, температурите тръгват нагоре - E-Burgas.com

До момента все още важи жълт код за гръмотевични бури, интензивни валежи и градушка по Южното Черноморие. На практика обаче най-силните бури ще бъдат само в крайните южни и източни части на страната, сочи прогнозата на Btv.

Утре код жълто ще важи само в софийска област, Перник и Кюстендил. До полунощ в Югоизточната половина от страната ще има места с валежи и гръмотевици, ще има условия и за градушка.

Времето ще се успокои едва след полунощ, като до сутринта навсякъде ще спре да вали. От Запад облачността временно ще се разкъса и намалее.

Утре сутринта температурите ще бъдат ниски, между 5 и 10 градуса в по-голямата част от страната, по-ниски на отделни места в котловините на Северозападна България и там ще има условия за образуване на слана, това са температури близки до нулата.

През деня отново ще има места с купести и купесто-дъждовни облаци и райони с валежи и гръмотевични бури, но вече бурите няма да бъдат толкова силни като днешните. Максималните стойности утре ще бъдат между 16 и 21 градуса в по-голямата част на страната.

През следващите дни температурите ще тръгнат нагоре. Най-силните бури минаха, и да има, няма да са толкова силни, в четвртък дори ще бъде почти без валежи.

Коментари

Още от последните новини