Най-големият и най-уникалният ветроход в света акостира в Пристанище Бургас

Най-големият и най-уникалният ветроход в света акостира в Пристанище Бургас - E-Burgas.com

Пристанище Бургас прие тази сутрин ветрохода Royal Clipper. Той е най-големият действащ ветроход в света и единственият петмачтов кораб с пълен такелаж. Вeтроходният лайнер Royal Clipper е част от флота на  компанията Star Clippers, която е специализирана в круизи с ветроходни  кораби.

Любопитно за Royal Clipper, е че той е копие на легендарния немски ветроход „Прусен”. 5000-тонният плавателен съд е изключително елегантен, има 5 мачти и 42 платна, които разпънати са над 5000 кв.м /по-голям обем от футболно игрище/. Дължината му е 133,7 метра. Пуснат е на вода от 2000 година.

Максималният брой пасажери на Royal Clipper е 227, което гарантира добро обслужване и внимание от страна на екипажа. Ветроходът разполага с луксозни каюти, три басейна, спа център, три палуби, атриум, ресторант, пиано бар. Атракция за пасажерите са и големите подводни стъклени илюминатори, от които може да се наблюдава подводния свят.

Корабът извършва плавания предимно в района на Карибите и Полинезия, рядко в Средиземно море, а сега и в Черно море.

В Бургас той пристигна от Гърця, като пропуска предварително планираните за посещение турски пристанища. За туристите са осигурени екскурзии до Созопол, Малко Търново и Бръшлян.

Тази вечер впечатляващият ветроход се отправя към Констанца. След това ще посети Варна и Несебър.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини