Най-добрата българска Кармен – Даниела Дякова влиза в роля на бургаска сцена

Най-добрата българска Кармен – Даниела Дякова влиза в роля на бургаска сцена - E-Burgas.com

Най-добрата българска Кармен – Даниела Дякова, ще излезе на сцената на Летния театър за едноименната опера на Жорж Бизе на 17 юли от 21 ч. Спектакълът е част от програмата на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ 2018. Партньор на сцената като Дон Хозе ще й бъде един от най-изявените тенори на Софийска опера и балет Костадин Андреев. Именитият певец е изпълнител с особено богат репертоар – над четиридесет роли, но един от най-вълнуващите му моменти е партньорството му с Гена Димитрова в „Турандот“. Андреев и до днес разказва с вълнение как примата на българската опера е дошла в хотела му в Италия да се запознае с него преди участието им в постановката.

Мецосопраното Даниела Дякова, позната на бургаската публика и като Адалджиза, Амнерис, Азучена и др., е възпитаничка на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ – София и е участвала в майсторски класове на Лука Горла в Милано и на френската оперна певица Каролин Диума. Специализира оперно пеене при Серджио Сегалини в академията в Осимо, Италия. Лауреат на много певчески конкурси и редовен изпълнител на редица световни сцени.

В спектакъла на Държавна опера – Бургас участие ще вземат още баритонът Валери Турманов и сопраното д-р Нона Кръстникова. Диригент е маестро Иван Кожухаров.

 

Коментари

Още от последните новини