Nat Geo идва да снима исторически обекти в Несебър

Nat Geo идва да снима исторически обекти в Несебър - E-Burgas.com

Световно известният телевизионен канал National Geogrpahic ще снима филм за културно-историческото наследство на Несебър. Това разкри лично министърът на туризма Николина Ангелкова, която вчера бе сред официалните гости на откриването на църквата „Йоан Алитургетус“ след нейното реставриране.

„По време на международното изложение, което приключи в Лондон от National Geographic изразиха интерес да направят специален филм за културно-историческото наследство в страната и ние със сигурност ще провокраме Несебър да бъде една от тези дестинации“, обясни Ангелкова.

Тя добави, че държавата изцяло подкрепя проекти като този, в който бе реставрирана и консервирана църквата от 14 век. „Приятно е, когато се реализират такива проекти, защото те изцяло кореспондират с нашата цел да превърнем България в дестинация на четири сезона. Разчитаме на културно-историческото наследство, за да можем да популяризираме все повече богатствата, които нашата страна притежава. Неслучайно със създаването на Министерството, създадохме и културно-историческите дестинации, една от които е Несебър“, каза министърът.

Несебър се оказа, че е едно от най-посещаваните места по родното Черноморие тази година с над 9 милиона реализирани нощувки.

Коментари

Още от последните новини