Настимир Ананиев: Залитането на Цецка Цачева в ляво е притеснително

От една страна залитането на Цецка Цачева в ляво е притеснително,  а от друга страна – то много ясно показва кой е истинският десен и евроатлантически ориентиран кандидат. За мен това е Трайчо Трайков. Г-н Трайков е надпартийна кандидатура, докато г-жа Цачева напълно се идентифицира с ГЕРБ. Най-много ме тревожи изказването ѝ по отношение анексирането на Крим и санкциите за Русия. Първото е един незаконен акт, непризнат от нито една страна, и ако ние си затворим очите за Крим днес, това ще се случи и с нас един ден, каза на пресконференция в Бургас Настимир Ананиев, народен представител от РБ и зам.-председател на ДБГ.

Той поясни, че е много вероятно поведението на Цачева да се дължи на желанието да се привлече ляв електорат. Ние не толерираме такова поведение, защото в РБ винаги сме искали избирателите да знаят за какво точно гласуват. Тепърва предстои да разберем как това сближаване на позициите на ГЕРБ и БСП ще се отрази на изборния резултат, заяви Настимир Ананиев.

По отношение декларацията на ДБГ, че ще излязат от властта, ако получат слаб резултат на изборите, Ананиев разясни, че за слаб резултат ще се счита 10-процентен спад на доверието на избирателите или повече. Той напомни обаче, че на последните три избора РБ е надграждал своя резултат.

Всички прогнозираха, че РБ няма да успее да се обедини около единна кандидатпрезидетска кандидатура, но ние опровергахме това. На Йордан Йорданов в Добрич също не се даваха особени шансове, но той успя да пребори ГЕРБ, така че нека не се доверяваме напълно на социологиите, защото при тях наблюдавам едно конформистко залитане, посъветва Ананиев.

Депутатът от РБ каза, че около фигурата на Трайков се забелязва много силна и позитивна енергия, което ще се проличи и на 6 ноември. Народният представител от ДБГ сподели още, че Блокът разчита на силна подкрепа в чужбина и се надява на честна битка.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели новината:

Коментари