Наредиха проверка на "Юнион Ивкони" след страховитата катастрофа на "Тракия"

Наредиха проверка на
Снимка: Иван Янев/БГНЕС

Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди незабавна комплексна проверка на фирма "Юнион Инкони" след автобусната катастрофа от понеделник вечерта. При нея пострадаха най-малко 10 души, когато автобус, пътуващ от София към Слънчев бряг с 31 пътници, се преобърна на магистрала "Тракия", между Зимница и Карнобат. Според управителя на фирмата Георги Атанасов инцидентът станал, когато кола засякла автобуса.

За няколко дни инспекторите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ ще проверят цялостната дейност на превозвача, като ще обърнат специално внимание на организацията на превозите, графиците и спазването на изискванията за почивките на водачите, както и всички необходими документи за осъществяването на транспортната услуга, се казва в прессъобщение на министерството.

Според една от пострадалите - Галя Василева, един и същи шофьор е возил пътниците и на отиване от Бургас за София сутринта, и на връщане от столицата към морето.

Резултатите от проверката ще бъдат предоставени на разследващите органи, уверяват от министерството.

Оттам допълват, че екипите на "Автомобилна администрация" ще проверят в какво състояние са автобусите за обществен транспорт на пътници и товари на всички фирми, като обърнат специално внимание на състоянието на гумите, спирачните системи, светлините и общото техническо състояние. Инспекторите ще следят за спазването на времената за управление и почивка на водачите, както и за наличието на всички необходими документи.

Коментари

Още от последните новини