Напушен софиянец към полицаи в Бургас: Не си губете времето с мен, ето ви 100 лева

Напушен софиянец към полицаи в Бургас: Не си губете времето с мен, ето ви 100 лева - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Явор Г. от София, подсъдим за управление на лек автомобил след употреба на канабис и опит за подкуп на полицейски служители.

Сценката се разиграла в края на миналата година в Бургас. 27-годишният шофьор управлявал  лек автомобил „Пежо“ след употреба на наркотично вещество – канабис, установено след взета проба с дрегер. 

Явор е подсъдим и за това, че по същото време  и на същото място дал дар - парична сума от 100лв. на полицейски служители от „Охранителна полиция“ при  ОД на МВР – Бургас, за да не извършат действия по служба - да не уведомят колегите с си от сектор „Пътна полиция“  относно необходимостта от тестване с техническо средство на подсъдимия.

Софиянецът е задържан, след като управлявания от него лек автомобил е бил спрян за проверка от полицейски служители. След разговор с подсъдимия и по преценка на униформените те се обадили на свои колеги, които да осъществят проверка на Явор  с техническо средство, която да установи дали водачът е употребявал наркотици. Тогава подсъдимият се приближил към полицейския автомобил  и им казал да се разберат и да не си губят времето с него, след което пуснал в полицейския автомобил сумата от сто лева ( 4 банкноти с номинал от по 20 лв. и две с номинал от по 10 лв. ). В последствие Явор Г. е бил задържан.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 11 април. 
 

Коментари

Още от последните новини