Награждават двама храбри младежи, задържали опасен престъпник в Бургас

Награждават двама храбри младежи, задържали опасен престъпник в Бургас - E-Burgas.com

Александър Пеев и Радостин Богданов ще получат почетни значки на Община Бургас

Двама младежи от Бургас ще бъдат наградени с отличия на Община Бургас. Предложението е на общинските съветници Георги Дракалиев и Антон Вечерников и ще бъде гласувано от Общински съветник - Бургас. 

Александър Пеев и Радостин Богданов предотвратили кражба на дамска раница, собственост на 54-годишна софиянка. Случката се разиграла в лятната градина на хотел "Форс" на ул. "Константин Фотинов" в Бургас. Крадецът издърпал раницата от облегалката на стола и тръгнал да бяга. Вследствие на бързата и навременна намеса на младежите, извършителят е задържан от тях до пристигането на полицията.

Оказало се, че задържаният 30-годишен мъж, малко по-рано е нападнал 67-годишна бургазлийка в близост до Централна гара в града, като със сила се опитал да издърпа дамската й чанта от ръцете. Жената успяла да запази чантата си, но е бутната от него и съборена на платното за движение, след което нападателят й е побягнал. Бургазлийката била настанена за лечение в отделение «Ортопедия» при МБАЛ - Бургас с диагноза «фрактура на лявата подбедрица».

Нападателят с богато криминално минало, като е излежал присъда "лишаване от свобода" за убийство. В началото на лятото е задържан от полицията в Несебър за взломна кражба и в Първо Районно управление – Бургас за хулиганство.

Според Дракалиев и Вечерников адекватната и смела реакция на младежите, безспорно заслужава адмирации и поощрение. В Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас е предвидена възможност, в случаи на “проявени героизъм, себеотрицание, гражданска чест и доблест”, заслужилите да бъдат удостоявани с Почетна значка на Община Бургас.

"Ние сме убедени, че такива действия трябва да служат за добър пример за обществено поведение в нашата община, затова считаме, че е необходимо и двамата да бъдат отличени от Общински съвет-Бургас." пише в докладната. 

Коментари

Още от последните новини