Награди за малките футболисти от „Звездичка“, станали абсолютни шампиони в Златоград

Награди за малките футболисти от „Звездичка“, станали абсолютни шампиони  в Златоград - E-Burgas.com

„Гордеем се с вас, вие доказвате, че сте най-добрите“-каза кметът Димитър Николов при награждаването на малките звездни шампиони

Шампионите от Златоград „Звездичка 2005“ и „Звездичка 2006“ бяха наградени лично от кмета Димитър Николов с грамоти. Децата на Бургас направиха триумф в родопския град и се върнаха със шампионски купи и четири престижни статуетки.

„Пожелавам Ви все така да носите успехи, както на школата, така и за Бургас. Чакаме Ви да пораснете и да влезете в професионалния футбол. Вие вече сте готови, знаете как се печелят шампионати. Но разчитаме, че успоредно с футбола, Вие да бъдете и добри ученици.“-обърна се към малките звездички кметът Димитър Николов.

„Ние достойно защитихме името на Бургас. Ние доказваме, че сме най-добрите в България, затова и успехите не закъсняват“-каза директорът на ДФК „Звездичка“ Петър Алексиев.

Децата с гордост показаха на кмета Димитър Николов шампионските купи, медалите си и четирите престижни статуетки.

На провелия се петдневен турнир в Златоград „Звездичка“ 2005 и 2006 грабнаха шампионските купи и доказаха за пореден път силата на бургаската детска школа

Един турнир, две шампионски купи, изумителна голова разлика пред съперниците си и невероятен спортен характер-това са фактите от изминалия петдневен турнир в Златоград. Звездичките накараха всички да говорят за школата в Бургас. Бяха безспорните лидери и станаха Шампиони на шампионите.

Ето и пътят на двата отбора до купите.

 „Звездичка 2005“, с треньор Иван Мирчев спечели своята група. Пет победи, един равен мач и 27 гола, отбелязани в противниковата врата.  Момчетата на Иван Мирчев мериха сили с изключително силни отбори и достойно защитиха името на бургаската детска школа

Звездичка 2005 победи отборът на  Пълдин Пловдив с 4:3, след това Локомотив Дряново с разбиващ резултат  9:1,  показаха надмощие и над  Родопа Смолян с 4:0, завършиха наравно с 1: 1 с ДИТ София. Така отидоха на полуфинал . Там  отстраниха  отбора на Хасково с  4:0 . На финала играха с Локомотив- София. Първото полувреме надмощие имаше тимът на Локо София, но през втората част бургаските момчета демонстрираха силна игра. В крайна сметка след 0:0, се стигна до дузпи, като вратарят Денис Овалов спаси най-важната за бургаския отбор, а победният гол отбеляза Мертин Дикме Шефкет. И така на финала „Звездичка 2005“ победиха с 5:4.

„ Победата и купата са резултат от усилията на децата, моята треньорска работа. Това е една отплата за ръководството на ДФК „Звездичка“, отплата за труда, който сме положили. Тази шампионска купа обаче ни задължава да продължаваме да работим и то много. Доволен съм, че мерихме сили с класни отбори, като ДИТ-София, Локомотив-София. На такива турнира се вижда резултатът от всичките усилия, които полагаме и как трябва да вървим напред.“-каза минути след завръщането си от турнира в Златоград треньорът Иван Мирчев.

„Звездичка 2006“ в Златоград бяха с треньор Петър Алексиев, тъй като титулярът Николай Христов имаше неотложен ангажимент и не успя да замине с децата. Малките шампиони успяха да се справят със силни отбори и показах изключителна игра на терена. Имат пет победи и 25 гола, отбелязани в противниковата врата. Ето и пътят до купата. Победиха Родопа Момчилград с 3:0, във вратата на  Родопа -Смолян вкараха 4 гола, а противниковият отбор успя да отбележи само 1. С тима на Пълдин-Пловдив завършиха с  6:1 и накрая  втория  отбор на ФК Златоград  разгромиха с 8:0. На финала играха с първия отбор на Златоград и победиха домакините с 4:1.

И двата отбора имаха мачове със стойностни отбори- Арда Кърджали, Родопа Смолян, ФК Хасково, Пълдин Пловдив, Супер старс -Пловдив, Локомотив Дряново, ДИТ София, ФК Златоград, Царско село, които сега набират скорост. Нашите звездички обаче с играта си на терена предизвикаха симпатиите на всички и на финала публиката скандираше само името на бургаската детска школа.

„Няма как да не съм щастлив, децата са истински бойци. Това беше изключителен турнир, мерихме сили с класни отбори. Щастлив съм и от факта, че този турнир роди своите звезди. Звездичка 2006 тръгна без 6-ма титуляри, но пък дадохме шанс на деца, които не са играли толкова много. Те се изявиха и доказаха, че имат своето място на терена. И съм още по-щастлив, че все повече хора говорят вече за футболната школа Звездичка“-каза след завръщането си от Златоград директорът на клуба Петър Алексиев.

Освен двете шампионски купи, бургаските деца се завърнаха и с четири престижни статуетки. Голмайстор на турнира за 2006 стана Теодор Николов, отбелязал 8 гола, пак за 2006 Даниел Томов получи приза за най-добър вратар. За 2005 Стилян Кръстев стана гол майстор, а Радослав Панайотов от „Звездичка 2005“ получи заслужената статуетка за най-полезен играч.

 

 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини